Houtwol aanmaakkrullen

Houtwol aanmaakkrullen (ook wel aanmaakwokkels genoemd) zijn een perfect alternatief voor aanmaakblokjes. Aanmaakkrullen zijn gemaakt van houtwol en branden lang en goed.

Deze 100% ecologische houtkrullen zijn altijd vrij van chemische middelen en ontbranden daardoor vrijwel geur- en reukloos. Ook de rookontwikkeling is minimaal.

Hieronder lees je wat de beste aanmaakkrullen van 2023

1. Samba Aanmaakhoutwol

Samba Firelighters is een wereldbekend merk en wordt ook veel in Nederland verkocht, bijvoorbeeld bij Action. Daar liggen hun aanmaakblokjes in de schappen. De aanmaakkrullen van Samba zijn van mooie kwaliteit en 100% ecologisch. Onbewerkt hout, gedrenkt in een natuurlijke was.

Per zak van een kilo ontvang je ongeveer 80 houtwol aanmaakkrullen, die minutenlang branden. Perfect geschikt om ieder vuurtje of BBQ aan te krijgen.

2. GrillKing aanmaakkrullen

Op de tweede plek staan de aanmaak krullen van GrillKing. Ook deze krullen zijn gemaakt van 100% onbehandeld hout en verkrijgbaar in diverse formaten. Steek je slechts incidenteel de BBQ of vuurkorf aan? Kies dan voor een van hun klein verpakkingen van 24 of 40 stuks. Eerlijk is eerlijk, je kunt beter 40 stuks kopen want die zijn maar iets duurder.

De Grill King aanmaakkrullen branden gemiddeld 8 tot 10 minuten. Bij aanschaf van drie pakken ontvang je 10% korting.

3. Pitmaster aanmaakkrullen

De krullen van Pitmaster zijn 100% natuurlijk en ook erg geschikt voor de kamado. Beschikbaar in pakken van 1, 2 of 3 kilogram.

Per kilo ontvang je ongeveer 70 Pitmaster aanmaakkrullen en ze branden ongeveer 6-8 minuten.