Boek review: De Man en het Hout

De man en het hout

Het boek De Man en het Hout is een perfect boek voor iedere houtliefhebber. Uiteraard ook geschikt voor vrouwen. De Noorse auteur Lars Mytting heeft een fijne en praktische handleiding geschreven voor alles wat met hout te maken heeft.

Denk hierbij aan hout kappen, hakken, stapelen en uiteraard ook in de fik steken zoals we allemaal graag doen. Allerlei soorten onderwerpen komen uitgebreid aan bod en ook nog eens met een flinke dosis humor. Hét perfecte boek bij de aanschaf van een kloofbijl.

De Man en het Hout leest lekker weg en verveelt geen moment. Zelf wisten we al een hoop van hout, maar voor €15 krijg je echt veel waar voor je geld met dit boek en ook wij hebben nog wat leuke weetjes opgedaan. Leuk ook om als cadeau te geven!

Hoe scoort het boek De Man en het Hout qua reviews?

Op Bol.com is het boek 118 keer beoordeeld en scoort het boek een 4,6/5. Een erg hoog cijfer en dit geeft ook aan waarom dit boek zo populair is. Zeker geschikt voor iemand die nog niet alles van hout weet, of pas net begint met de mooie ambacht van het fikkie stoken.

Recensie NRC Handelsblad

“Een schitterend filosofisch relaas over hoe mannen echt man worden met een hakbijl als gereedschap. Zoals poolhelden hun mannelijkheid aansprekend in de mythische wereld van de witte hel, zo doen houthakkende mannen dat in contact met een scherpgeslepen bijl en een gierende kettingzaag.”

Productgegevens van het boek

  • Uitgever: Atlas Contact, 1e editie 1 juni 2017
  • Taal: Nederlands
  • Paperback, 240 pagina’s
  • ISBN-10: 9025449387
  • ISBN-13: 978-8052449384
  • Afmetingen: 13,5 x 1,8 x 21 cm