Aanmaakwokkels of aanmaakblokjes?

Als je geen zin hebt om zelf je aanmaakhout te maken, dan zijn aanmaakwokkels of aanmaakblokjes een goed alternatief. In dit artikel leggen we je precies uit of je voor aanmaakblokjes of aanmaakwokkels moet kiezen. In dit artikel leggen we je precies uit of je voor aanmaakblokjes of aanmaakwokkels moet kiezen.

Witte of bruine aanmaakblokjes?

Als eerste is het belangrijk om te weten dat er twee soorten aanmaakblokjes zijn. Namelijk de witte en de bruine aanmaakblokjes.

De bruine aanmaakblokjes zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals houtvezels of kokosvezels en zijn geurloos en niet giftig. De witte aanmaakblokjes zijn gemaakt van bijvoorbeeld kerosine of een andere brandbare, maar chemische stof. Als je kiest voor aanmaakblokjes, kies dan altijd voor de bruine.

Deze zijn 100% natuurlijk, stinken niet wanneer je ze aansteekt en bij verbranding komen geen giftige dampen vrij.

Aanmaakwokkels

Aanmaakwokkels zijn eigenlijk niet meer dan lang opgerolde houtvezels, meestal gedrenkt in hars of parafine. Het grote voordeel van aanmaakwokkels, is dat deze 100% natuurlijk zijn. Daarnaast is een aanmaakwokkel geurloos en branden ze erg goed. Het enige dat je hoeft te doen is de wokkel uit elkaar trekken en tussen het hout of de kolen te plaatsen. Aansteken maar en gaan! Overigens kun je de wokkels ook vinden onder de naam houtwol aanmaakkrullen.

De beste keuze

Of je nu kiest voor aanmaakwokkels of aanmaakblokjes maakt eigenlijk niet veel uit. Wel is het zo dat aanmaakwokkels over het algemeen langer branden dan aanmaakblokjes. Ook kun je met de aanmaakwokkels eenvoudiger een groter gebied bestrijken. Bij een aanmaakblokje is het vuur redelijk geconcentreerd.

Beide producten zijn ook prima te gebruiken in combinatie met een firestarter.