De beste handbijlen van 2023

Een handbijl is perfect geschikt voor allerlei soorten klusjes. Het meest belangrijke is dat een handbijl ook daadwerkelijk handzaam is, vandaar ook de naam. Deze bijlen zijn licht van gewicht, met één hand te gebruiken en eenvoudig mee te nemen. Bekijk hieronder de beste handbijlen van 2023.

De eigenschappen van een handbijl

Zoals hierboven al gezegd, zijn handbijlen geschikt voor allerlei kleine hakklusjes. Denk hierbij aan het zelf maken van aanmaakhout. Voor het kloven van grotere stukken hout raden we overigens een kloofbijl aan.

  • De handbijl weegt meestal tussen de 1 en 1,5 kg.
  • Eenvoudig mee te nemen, ook aan je rugzak te hangen (zorg voor een goede kopbeschermer)
  • Ideaal om kleine stukjes hout te kloven
  • Kleine stammen doorhakken
  • Takken van stammen verwijderen

Fiskars X7 universele handbijl

Fiskars is natuurlijk hét merk onder de hakbijlen. Daarom is de Fiskars X7 ook zo’n fijne handbijl. Licht genoeg (700 gram) om mee op pad te nemen, maar stevig genoeg om een leven lang mee te gaan. Perfect geschikt in de tuin voor het maken van aanmaakhout. Ook in het bos is de Fiskars X7 je beste vriend voor het afhakken van takken, twijgen en het kloven van hout. Voor het grotere kloofwerk kun je uiteraard beter een geschikte kloofbijl kopen.

Benson Multifunctionele handbijl

De Benson multifunctionele Handbijl is echt een geweldig bijltje. De bijl weegt slechts 300 gram en is alles bij elkaar 23,50 cm lang. De bijl is scherp genoeg om in de keuken te gebruiken voor bijvoorbeeld harde kazen of het hakken van kruiden.

Ook in het bos en in de tuin is dit een perfecte handbijl. Houtblokjes kloven is geen enkel probleem en kleine twijgjes verwijder je ook eenvoudig met deze bijl. Prima te slijpen onder een hoek van 15 graden met een slijpsteen korrel 3000. Heeft ook drie formaten inbus en een een koordsnijder. Om het handvat is 2 meter paracord gewikkeld.

Novit Kleine hakbijl

De Novit kleine hakbijl is met 500 gram oprecht een kleine hakbijl te noemen. Deze kleine krachtpatser is gemaakt van gehard staal met een steel van fiber. Door zijn lage gewicht neem je hem eenvoudig mee op een survivaltrip in de Ardennen of mee het bos in tijdens het kamperen. Perfect geschikt voor alle kleine hakklusjes en ligt fijn in de hand dankzij de ergonomische greep.