De beste kleine kloofbijlen

Wanneer je op zoek bent naar een kleine kloofbijl, zoek je waarschijnlijk een kloofbijl om aanmaakhout te kloven, of kleine houtblokken voor de openhaard of de vuurkorf. Uiteraard zijn kleine kloofbijlen ook geschikt om mee de natuur in te nemen, of op vakantie. Hieronder staan een aantal suggesties wanneer je op zoek bent naar een kleine kloofbijl.

De Fiskars X11 is de perfecte kleine kloofbijl

De Fiskars X11 is een echte kleine hand kloofbijl. Dat wil zeggen dat je deze kloofbijl met één hand kunt gebruiken. Met deze kleine kloofbijl kun je houtblokken tot 20 cm perfect kloven en ook aanmaakhout maak je eenvoudig op maat deze X11 van Fiskars. De Fiskars X11 koop je voor €45 en gaat een leven lang mee.

De lengte van de kloofbijl is ongeveer 44 cm en dit formaat zorgt ervoor dat je hem ook goed kunt meenemen. Uiteraard is de bijlkop beschermer inbegrepen. Het gewicht van de X11 is overigens ook een pluspunt! De steel is gemaakt van hoogwaardig glasvezel en dat zorgt ervoor  dat deze kleine kloofbijl slechts 1.100 gram weegt.

Noorse kleine kloofbijl (Hytteøksa)

Deze Noorse kleine kloofbijl is een pracht exemplaar van uitstekende kwaliteit, gemaakt door het bedrijf Øyo in Noorwegen. De kop is gemaakt van hoogwaardig Noors roestvrij staal en worden dagelijks in Noorwegen gebruikt onder gure omstandigheden.

De steel van deze kloofbijl is 46 cm lang en gemaakt van essenhout. Dit zorgt voor een veerkrachtige steel die alle krachten goed kan weerstaan. In totaal weegt deze kleine kloofbijl 1.300 gram.

De Big Leaf kloofbijl

De Big Leaf kloofbijl is ook een goede optie wanneer je op zoek bent naar een kleine kloofbijl. De kleurstelling lijkt op die van de Fiskars X11, maar deze handbijl is een met €20,40 een stuk gunstiger geprijsd. Het gewicht ligt met ruim 1.300 gram wel wat hoger dan de Fiskars.

Heb je slechts af en toe een kleine kloofbijl nodig? Dan is deze perfect geschikt. Voor meer intensief kloofwerk raden wij toch de X11 aan.

Toch een iets grotere kloofbijl?

Ben je na het lezen toch op zoek naar een iets grotere kloofbijl? Dan kun je ook eens kijken naar de Fiskars X17. Dit is het grotere broertje van de X11 en heeft een lengte van ongeveer 60 cm en een gewicht van 1.570 gram. Erg geschikt voor het kloven van houtblokken, maar wat minder voor het kloven van aanmaakhout.