De beste aanmaakwokkels

BBQ’en is populairder dan ooit en een goede manier om je BBQ aan te steken zijn aanmaakwokkels (ook wel aanmaakkrullen genoemd). Deze aanmaakwokkels zijn gemaakt van 100% natuurlijk materiaal en voorzien van een laagje was, waardoor ze extra lang branden. Uiteraard zijn aanmaakwokkels ook perfect geschikt om te gebruiken in de kachel, openhaard of om een kampvuur mee te starten.

Hieronder lees je wat de beste aanmaakwokkels zijn in 2023.

1. Pitmaster aanmaakwokkels

De aanmaakwokkels van Pitmaster zijn wat ons betreft de echte nummer 1. Deze 100% natuurlijke aanmaakwokkels brengen iedere BBQ binnen een handomdraai op temperatuur. Ook erg geschikt om een kampvuurtje aan te krijgen of de openhaard. Ook geschikt voor kamado’s omdat er geen nare geurtjes of chemicaliën vrijkomen die in de BBQ trekken.

De Pitmaster aanmaak krullen branden 6-8 minuten en worden geleverd in zakken van 1, 2 of 3 kilogram. Een zak bevat ongeveer 70 wokkels.

2. GrillKing aanmaakwokkels

De aanmaakwokkels van GrillKing zijn ook gemaakt op basis van natuurlijke was. Dus geen paraffine of andere schadelijke stoffen. De krullen zijn overigens gemaakt van FSC-gecertificeerd hout en uit 100% hernieuwbare grondstoffen.

De verpakking van de GrillKing aanmaakwokkels is iets kleiner, namelijk 800 gram, wat neer komt op ongeveer 62 stuks. Ze branden 8-10 minuten. Bij aanschaf van 3 stuks krijg je 10% korting.

3. Smokin’ Flavours aanmaakwokkels

Smokin’ Flavours is een groot merk in BBQ-land en maakt prachtige producten om je BBQ nog specialer te maken. Denk hierbij aan diverse soorten rookhout, kolen en natuurlijk ook aanmaakwokkels. Ook deze wokkels zijn 100% ecologisch en branden geur- en reukloos.

De wokkels van Smokin’ Flavours zijn verpakt per kilo, ongeveer 70 stuks. De brandtijd bedraagt 7-8 minuten.

De goedkoopste aanmaakwokkels

Wanneer we kijken naar de verpakkingen van 1KG en 800 gram, dan kosten de aanmaakwokkels per stuk:

  • Pitmaster: €0,22 per aanmaakwokkel
  • GrillKing: €0,27 per aanmaakwokkel
  • Smokin’ Flavours: €0,20

Dus op basis van deze gegevens zijn de wokkels van Smokin’ Flavours het meest voordelig. Maar wanneer je een grotere verpakking koopt van Pitmasters (3 kilogram) dan betaal je nog maar €0,15 per aanmaakwokkel. Bij bij verpakkingen van 10 KG daalt de prijs naar ongeveer €0,10 – €0,12.

Grootverpakkingen Aanmaakwokkels 10 KG

Ben je een grootverbruiker van aanmaakwokkels? Dan raden we aan om een verpakking van 10 KG te kopen. Zoals hierboven al uitgelegd, zijn deze verpakkingen de beste keuze wanneer we kijken naar de stukprijs.

Hoe gebruik je aanmaakwokkels?

Voordat je een aanmaakwokkel gaat gebruiken, kun je deze het beste eerst tegendraads een beetje uit elkaar draaien. Dit maakt de wokkel wat groter en geeft hem een groter bereik. Daarnaast zorgt dit ook voor extra zuurstof. De wokkel kan zo beter branden dan wanneer deze helemaal compact is.

Dit is overigens wat minder van belang wanneer je aanmaakwokkels gebruikt om een haardvuurtje aan te steken. Het aanmaakhout dat je zelf gemaakt hebt zal namelijk veel sneller ontbranden dan dat kolen warm worden.

De wokkels plaats je tussen de kolen. Voor een langzame start kun je gebruik maken van één wokkel, wil je de kolen of vuur snel op temperatuur hebben, gebruik er dan een stuk of drie. Natuurlijk kun je ook (bruine) aanmaakblokjes gebruiken. Lees ook: Aanmaakblokjes of aanmaakwokkels gebruiken?

Waar zijn aanmaakwokkels van gemaakt?

De aanmaakwokkels die wij op Kloofbijl.com aanraden zijn allemaal gemaakt van 100% natuurlijk materiaal, namelijk onbehandeld hout. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van plantaardige- en levensmiddelen geschikte was en natuurlijke harsen. Denk hierbij aan bijenwas.

Doordat de wokkels 100% ecologisch zijn, is de verbranding gif vrij en reukloos.

Hoe moet je aanmaakwokkels bewaren?

De aanmaakwokkels kun je het beste op een droge plaats bewaren, eventueel in een afsluitbare bak zodat er geen vocht bij kan komen. De wokkels zijn dan eigenlijk onbeperkt houdbaar.